• Головна
  • Україна
  • Через сходження селевого потоку частково заблокована траса “Львів — Ужгород”

Через сходження селевого потоку частково заблокована траса “Львів — Ужгород”

Для руху транспорту відкрита лише одна смуга

У ніч на вівторок, 11 червня, на трасу “Львів — Самбір — Ужгород” на Закарпатті зійшов селевий потік та заблокував її для проїзду автомобілів. Сель сталася через дощі, а також захаращеність стічних канав та систем водовідведення в Ужгородському районі. Негоді також спричинила підтоплення майже пів сотні господарств, повідомила пресслужба ДСНС Закарпатської області.

В Ужгородському районі сильні опади спричинили селевий потік, який зійшов на трасу “Львів — Самбір — Ужгород” та заблокував проїзд по ній. Вночі у вівторок, 11 червня, на заблокованій ділянці траси працювали комунальники, їм вдалося розчистити одну зі смуг для проїзду автомобілів.

Затоплена ділянка колії на Закарпатті

Також на перегоні Соля – Великий Березний на шляху від Львова до Ужгорода гірський потік затопив колію. У пресслужбі Укрзалізниці повідомили, що внаслідок зсуву ніхто не постраждав. “Вже після проходу електропоїзда №6541 з гір зійшов селевий потік, перегін закрили для розчистки колії”, — розповіли у компанії. Затримок у русі поїздів через негоду не передбачають.

Підтоплення в одному з сіл на Закарпатті

Крім того, негода спричинила підтоплення 48 господарств у семи населених пунктах. Постраждали мешканці селища Великий Березний, а також сіл Жорнава, Сіль, Забрідь, Костринська Розтока, Кострина та Малий Березний. Наразі більшість підтоплень вділося ліквідувати працівникам ДСНС. Рятувальники продовжують працювати над усуненням наслідків стихійного явища ще у десятьох господарствах у селі Малий Березний.