32 ухилянти на вантажівці прорвали кордон з Угорщиною

Автомобіль був із чорними номерами, замаскований під військовий. Згодом виявилося, що він не перебуває на обліку військової частини

Автомобіль ГАЗ-66 з чорними, начебто, військовими номерами прорвав українсько-угорський кордон. 32 нелегальних мігрантів затримали в Угорщині. Про це повідомив у телеграм-каналі журналіст Віталій Глагола.

За словами журналіста, подія сталась 9 червня. Українські прикордонники виявили сліди від транспортного засобу на контрольно-слідовій смузі, яка вказувала на перетин державного кордону в районі 225-го прикордонного знаку. Інцидент трапився на ділянці "Косино" та "Велика Бийгань". На місце події скерували патруль для пошуку порушників.

"Відеокамери зафіксували, що вантажівка ГАЗ-66 з чорними військовими номерами 4736 А1 рухалась з польової дороги через поле в напрямку кордону. Перевірка показала, що цей транспортний засіб не перебуває на обліку військових частин і виявився не військовим. Згодом автомобіль був знайдений на угорському боці, а всі пасажири його покинули", - йдеться у повідомленні.

Пізніше угорська поліція повідомила про затримання 32 осіб на околиці села Барабаш. Подробиці з угорського боку та подальшу долю затриманих зараз уточнюють.

Нагадаємо, на Закарпатті викрили чоловіка, який допомагав ухилянтам потрапляти за кордон. Переправник спочатку селив втікачів у своєму готелі, а потім особисто віз їх до кордону. Така послуга коштувала вісім тисяч доларів з людини.