• Головна
  • Україна
  • На кордоні з Румунією прикордонники з попереджувальними пострілами затримали чотирьох ухилянтів

На кордоні з Румунією прикордонники з попереджувальними пострілами затримали чотирьох ухилянтів

Правоохоронці затримали жителів Львівської, Київської та Івано-Франківської областей

Неподалік Румунії працівники державної прикордонної служби затримали чотирьох ухилянтів та перевізника, які втікали на автомобілі за кордон. Прикордонникам довелось використати зброю, для того, щоб зупинити втікачів. Про це 3 червня повідомила пресслужба Західного регіонального управління ДПСУ.

Ухилянти заплатили по 6 — 8 тисяч євро

За даними ДПСУ, мешканці Львівської, Київської та Івано-Франківської областей заплатили організаторам незаконної переправи від шести до восьми тисяч євро кожен. “Пізно ввечері прикордонний наряд на одному з контрольних постів намагався зупинити легковий автомобіль для перевірки. Однак, водій автомобіля не виконав вимогу правоохоронців про зупинку та продовжив рух на великій швидкості. Після блокування авто, порушники вдались до втечі. Охоронцям кордону довелося здійснити кілька пострілів вгору. Тільки після цього ситуація була локалізована” — йдеться в повідомленні прикордонної служби.

До слова, водієм виявився місцевий мешканець. Його затримали. Також встановлені дані головних організаторів схеми. Стосовно решти затриманих складені протоколи за адміністративними статтями.

Нагадаємо, нещодавно на українсько-румунському кордоні прикордонники затримали чергову групу ухилянтів, які намагалися незаконно виїхати з України. Прикордонники зупинили автомобіль за 300 метрів від кордону з Румунією. В ньому виявилося четверо чоловіків, усі мешканці Чернівецької області.