В Україні екстрено вимикали світло

Аварійно вимкнули електропостачання в Києві та ще кількох регіонах

У неділю, 2 червня, з 9:00 в Україні ввели екстрені відключення світла. Про це повідомила компанія Укренерго.

Згідно із повідомленням, аварійні відключення діятимуть для побутових і промислових споживачів по всій Україні, крім Волині, Закарпаття та Львівщини. Причина – важка ситуація в енергомережі внаслідок нової атаки росіян на об’єкт мережі системи передачі електроенергії. Її наслідки усуваються. Водночас енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури не обмежуються.

Ранок. Екстрені відключення по всій країні… графіки не діють. Будьте обережні”, — застеріг генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко.

Відомо, зокрема, що, за розпорядженням НЕК Укренерго, екстрені відключення світла розпочалися в Києві та ще в кількох регіонах. "Екстрені відключення: Київ, Київська область, Одещина, Дніпропетровщина, Донеччина", - йдеться у повідомленні ДТЕК. Причиною вимкнень енергетики назвали важку ситуація в енергосистемі після російських обстрілів. "Тому за вказівкою "Укренерго", застосовуються екстрені відключення. Енергетики по всій країні роблять все можливе, щоб стабілізувати ситуацію", - додали вони.

На території Сумської області введені графіки аварійних відключень. Така ж ситуація в Миколаївській і Чернігівській областях. В останній аварійно відключено 42 339 абонентів. Також до списку областей, де запроваджені аварійні відключення, додались Полтавська, Черкаська області.

Ми вимушені застосовувати їх без попередження через складну ситуацію в енергосистемі країни, спричинену постійними ворожими обстрілами. Будемо намагатися проводити відключення за графіком. Просимо набратися витримки та використовувати електроенергію розумно! Це дозволить мінімізувати кількість відключень”. — зазначили в компанії.

Згодом енергетики скасували екстрені вимкнення електроенергії. Про це повідомила пресслужба ДТЕК. "Київ, Київщина, Одещина, Донеччина, Дніпропетровщина: повертаємось до стабілізаційних графіків. Нагадаємо, вони сьогодні діють з 18:00 до 24:00", — йдеться в повідомленні.