• Головна
  • Україна
  • Польща пропонує створити український військовий підрозділ на своїй території

Польща пропонує створити український військовий підрозділ на своїй території

Радослав Сікорський запропонував підготувати до війни підрозділ з українців, що мешкають у Польщі і підлягають мобілізації

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський оголосив про плани польської влади сформувати та тренувати військовий підрозділ з українських громадян, які наразі перебувають у Польщі та підлягають призову до української армії. Про це написали у п’ятницю, 31 травня, у виданні PAP.

Підрозділи з українців у Польщі

Сікорський брав участь у дводенній неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Празі і заявив, що створення підрозділу на території Польщі буде більш ефективним, ніж відправлення тренувальної місії на територію України. "Польща розглядала запит України щодо навчання, але ми дійшли висновку, що було б і безпечніше, і ефективніше підготувати український підрозділ з українців у Польщі, які підлягають призову до української армії. Це буде просто більш ефективний спосіб допомогти Україні", — зазначив Сікорський.

Радослав Сікорський. Фото: PAP

Окрім цього, польський міністр розповів про переговори з Україною щодо укладення двосторонньої угоди про безпеку. "Ці переговори проходять гладко", — зазначив Сікорський, висловивши сподівання підписати угоду до саміту НАТО у Вашингтоні вже в липні цього року.