• Головна
  • Україна
  • Нацполіція спільно з Європолом знешкодила міжнародну банду викрадачів елітних авто

Нацполіція спільно з Європолом знешкодила міжнародну банду викрадачів елітних авто

До складу угруповання входило понад 50 осіб – громадяни України, Франції, Іспанії, Польщі, Литви, Росії та інших країн

Нацполіція України спільно з іноземними правоохоронцями ліквідувала злочинну організацію, до якої входили десятки громадян з різних країн. Про це йдеться в повідомленні Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України від 31 травня.

Це відбулося в рамках реалізації операції Matador, під час якої підрозділи Нацполіції України вперше як повноцінний партнер співпрацювали з оперативною групою Європолу. Члени міжнародної злочинного угруповання, яких викрили правоохоронці, орендували елітні автомобілі на документи підставних осіб, а потім перепродавали ці авто в країни Азії як нові або запчастинами.

До складу банди входило понад 50 осіб – громадяни України, Франції, Іспанії, Польщі, Литви, Росії та інших країн. Вона мала свою ієрархічну структуру, кожен з учасників угруповання відігравав певну роль – вербувальника, перевізника, техніка, механіка, координатора тощо. Операція із затримання зловмисників проводилася одночасно на території Франції, Іспанії, Польщі, Німеччини, Латвії та України.

Правоохоронці зафіксували причетність членів банди до 36 епізодів незаконного заволодіння елітними авто на території Іспанії, Франції, Швейцарії, Бельгії, Німеччини, Австрії, Португалії та Італії. У травні поліцейські всіх країн-учасниць одночасно провели близько 70 обшуків за місцями проживання зловмисників, а також у місцях переробки та збуту викрадених автомобілів на території України, Франції, Іспанії, Польщі, Латвії та Німеччини. В Україні правоохоронці провели понад 50 обшуків. Загалом в Україні, Франції та Іспанії українські поліцейські разом з іноземними колегами затримали 13 осіб – лідерів та основних учасників міжнародної злочинної організації.