• Головна
  • Україна
  • Ексначальника Одеського військкомату вдруге відправили під варту

Ексначальника Одеського військкомату вдруге відправили під варту

Євгена Борисова затримали одразу після виходу з СІЗО. За нього можуть внести заставу у 140 млн грн

Печерський районний суд Києва на два місяці знову заарештував колишнього одеського військкома Євгена Борисова з можливістю внесення заставити у розмірі 140 млн грн. Про це 30 травня повідомило Державне бюро розслідувань.

Борисов хотів втекти за кордон

Колишнього керівника Одеського ТЦК та СП затримали ще 28 травня, одразу після того, як він вийшов з СІЗО. Тоді за нього внесли заставу у розмірі 12 млн грн по першому обвинуваченню. “Правоохоронці отримали інформацію, що після сплати застави ексначальник планував вийти зі слідчого ізолятора та переховуватися від слідства, зокрема виїхати за кордон” — йдеться у повідомленні ДБР. До слова, Борисов обвинувачується в незаконному збагаченні на суму понад 142 млн грн. Раніше колишньому військкому вже повідомили три підозри.

Нагадаємо, у 2023 році видання Українська правда опублікувала розслідування про те, що сім'я Євгена Борисова за час повномасштабної війни придбала нерухомість в Іспанії та декілька машин вартістю на мільйони доларів. Сам Борисов стверджував, що нічого не знає про це, а його дружина нібито займається в Іспанії “роздрібною торгівлею”. Тоді ж ОК Південь звільнило Борисова з посади начальника Одеського ТЦК та СП і ДБР відкрило кримінальне провадження.