• Головна
  • Україна
  • В Румунії затримали двох українців, які напали на українського прикордонника

В Румунії затримали двох українців, які напали на українського прикордонника

Двоє чоловіків з Запоріжжя, під час втечі за кордон, напали на українського прикордонника і відібрали у нього пістолет

Румунські прикордонники затримали двох українців: 35-річного і 30-річного мешканців Запоріжжя, які незаконно втекли через кордон на Закарпатті. Під час втечі, ухилянти напали на українського прикордонника, відібрали в нього пістолет і успішно перейшли кордон, повідомляє Локатор медіа, 26 травня.

Зловмисників готують до екстрадиції

За інформацією ЗМІ, нападниками на прикордонника виявились двоє мешканців Запоріжжя, 35-річний Андрій Боярко. та 30-річний Роман Нежижим. Раніше на ділянці відділу прикордонної служби “Ділове”, що на Закарпатті, спрацювала сигнальна міна, відтак прикордонний наряд зреагував на сигнал та виявив поблизу кордону двох чоловіків.

Андрій Боярко
Роман Нежижим

Один з прикордонників здійснив два попереджувальні постріли у повітря, аби спинити чоловіків. Однак ті, замість того, щоб зупинитися, напали на прикордонника та відібрали у нього пістолет. Потім втікачі здійснили в бік військовослужбовців пʼять пострілів та втекли в напрямку Румунії, де згодом румунські прикордонники їх затримали.

Наразі правоохоронці готують матеріали для екстрадиції ухилянтів з Румунії. В Україні запоріжцям за погрози та насильство щодо працівника правоохоронних органів загрожує кримінальна відповідальність.