• Головна
  • Україна
  • На Закарпатті пʼятеро ухилянтів хотіли втекти за кордон за 70 тис. доларів

На Закарпатті пʼятеро ухилянтів хотіли втекти за кордон за 70 тис. доларів

Порушників затримали за 50 метрів від українсько-угорського кордону

На Закарпатті прикордонники затримали пʼятьох чоловіків, які хотіли незаконно перетнути державний кордон з Угорщиною. Ухилянти заплатили організатору по 14 тис. доларів, щоб він допоміг їм перейти кордон. Про це 23 травня повідомили на сторінці ДПСУ в Facebook.

Пʼятеро ухилянтів і перевізник

За даними прикордонників, четверо харків’ян та один чоловік із Запоріжжя сконтактувались з невідомим, який за винагороду пообіцяв їм допомогти перейти через кордон.

Під час перевірки, прикордонники виявили поблизу села Тисаашвань, Ужгородського району, легковик Volkswagen, який рухався в бік Угорщини. У ньому перебували шестеро чоловіків. Водій транспортного засобу не виконував законні вимоги правоохоронців та відмовлявся надавати документи, які посвідчують його особу. Згодом оперативники встановили, що він є місцевим жителем. Він за гроші погодився доставити правопорушників до кордону та вказати подальший напрямок руху” — йдеться в повідомленні ДПСУ. До слова, водія також затримали за не виконання вимог прикордонників, що оцінюється, як адміністративне правопорушення. Його судитимуть.

Нагадаємо, правоохоронці викрили 48-річного мешканця Львівщини, який переправляв ухилянтів через кордон. Зловмисника затримали ввечері, 21 травня, в одному з закладів громадського харчування Ужгорода.