• Головна
  • Україна
  • Мінцифри розповіло, як військовозобов’язані можуть оновити дані у ЦНАПах

Мінцифри розповіло, як військовозобов’язані можуть оновити дані у ЦНАПах

З собою потрібно мати лише паспорт, номер картки платника податків та телефон

Мінцифри розробило електронний функціонал, який дозволить військовозобов’язаним оновлювати свої облікові дані у ЦНАПах. Це було необхідно, щоб уникнути перевантаження ТЦК у період з 18 травня по 16 липня, повідомила пресслужба міністерства у суботу, 18 травня.

З 18 травня адміністратори центрів поступово отримуватимуть доступ до електронного функціоналу, який дозволятиме їм оновлювати дані військовозобов’язаних українців та українок. Зокрема у Львові, станом на ранок 18 травня, оновлювати дані має можливість лише ЦНАП за адресою вулиця Хвильового, 14а, проте згодом їх стане більше.

Для оновлення своїх облікових даних у центрі надання адміністративних послуг військовозобов’язаним потрібно лише мати з собою паспорт, номер картки платника податків та мобільний телефон. “Навіть якщо ви не маєте військового квитка, багато років не були у військкоматі або з певних причин не оновлювали дані в ТЦК, зробіть це в ЦНАПі. Так ви виконаєте норму закону та убезпечите себе від штрафу”, — написали у Мінцифри.

Інструкція з оновлення даних у ЦНАП

Як оновлюватимуть облікові дані у ЦНАПах?

  1. Військовозобовʼязаний українець чи українка приходить до ЦНАПу,
  2. надає актуальні дані про себе та підтверджує їх,
  3. адміністратор вносить дані в електронну систему,
  4. інформація автоматично підтягується в Оберіг,
  5. заявник отримує витяг з печаткою і підписом адміністратора ЦНАПу про актуалізацію даних.

Нагадаємо, 18 травня запрацював мобільний застосунок Резерв+, який дає військовозобовʼязаним можливість оновити свої облікові дані онлайн. За перші десять годин роботи в застосунку авторизувалися понад 150 тис. українців. Згідно з оновленим законом про мобілізацію, усі військовозобов’язані громадяни повинні оновити свої облікові дані до 16 липня.