• Головна
  • Україна
  • Міноборони запустило застосунок для оновлення даних військовозобов’язаних

Міноборони запустило застосунок для оновлення даних військовозобов’язаних

Мобільний застосунок Резерв+ буде доступний в App Store та Google Play Store з 18 травня

Міністерство оборони України створило мобільний застосунок для оновлення даних військовозобов'язаних, призовників та резервістів. Застосунок Резерв+ стане доступним на електронних майданчиках тоді ж, коли набуде чинності новий Закон про мобілізацію — 18 травня, повідомила пресслужба Міноборони напередодні запуску.

За допомогою мобільного застосунку Резерв+ військовозобов’язані зможуть оновити свої облікові дані онлайн. Застосунок стане доступним в App Store та Google Play Store із суботи, 18 травня. При оновленні даних військовозобов’язаним не видаватиметься направлення на військово-лікарську комісію. Його можуть виписати згодом, і лише за потреби.

Інструкцію того, як можна оновити свої дані за допомогою застосунку Резерв+, Міністерство оборони опублікувало на своєму YouTube-каналі. Після оновлення, користувачі зможуть одразу переглянути всю інформацію про себе, яка є у реєстрі Оберіг.

З 18 червня у застосунку Резерв+ також з’явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про статус людини як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Нагадаємо, з 18 травня за новим законом про мобілізацію усі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 календарних днів зобов’язані оновити дані про своє місце проживання.