• Головна
  • Україна
  • У Запоріжжі викрили групу псевдоактивістів, які перешкоджали мобілізації

У Запоріжжі викрили групу псевдоактивістів, які перешкоджали мобілізації

Затримані підігравали російським пропагандистам у підготовці фейків про ситуацію в Україн.

У Запоріжжі поліцейські повідомили про підозру п’ятьом особам, які перешкоджали мобілізаційним заходам. Вони є членами незареєстрованої громадської організації “Багнет Нації” та здійснювали інформаційно-підривну діяльність. Про це 14 травня повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У вівторок, 14 травня, правоохоронці провели обшуки у помешканнях зловмисників, та вилучили заборонену російську та радянську символіку, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, документи та інші матеріали. Поліцейські встановили, що підозрювані дискредитували повноваження працівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також поліції.

Вилучена у підозрюваних символіка

Вони поширювали неправдиву інформацію про нібито неправомірні дії військовослужбовців під час мобілізаційних заходів у регіоні. Слідчі поліції повідомили п’ятьом зловмисникам про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, скоєне організованою групою. Одного з чоловіків затримали.

Покарання за інкримінованим обвинуваченням — до восьми років ув’язнення. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.