• Головна
  • Україна
  • Естонський депутат приїхав з Таллінна до Києва на велосипеді, щоб зібрати гроші на ЗСУ

Естонський депутат приїхав з Таллінна до Києва на велосипеді, щоб зібрати гроші на ЗСУ

Під час подорожі депутат зібрав майже 30 тис. євро

Естонський депутат, член комісії з державної оборони Рійгікогу (естонського парламенту) і парламентської групи «Україна-Естонія» Крісто Енн Вага прибув на велосипеді з Таллінна до Києва, щоб зібрати гроші для Сил оборони України. Про це депутат розповів на своїй сторінці в соцмережі X.

«Проїхав на велосипеді від Таллінна до Києва, щоб показати, що війна триває лише на відстані велосипедної поїздки, і щоб висловити підтримку захисникам», — підписав Вага фото з Майдану Незалежності у Києві.

Депутат подякував всім, хто підтримував його під час цієї мандрівки та тим, хто вже зробив пожертви. Парламентар закликав підтримати українську армію, зробивши пожертву на спеціальному сайті.

Депутат збирає пожертви спільно з організацією NAFO. гроші підуть для придбання необхідних повнопривідних автомобілів і FPV-дронів. Наразі благодійники вже переказали на цю кампанію 29 916 євро, але зазначена ціль збору —50 тисяч євро.

Як пише «Бабель»Група на чолі з естонським депутатом розпочала свій шлях о 8 годині ранку 26 квітня з площі Вабадузе в Таллінні. Вони подолали близько 1 700 кілометрів.