• Головна
  • Україна
  • Провокаторка на Хмельниччині справила потребу в ТЦК і заявила, що її побили

Провокаторка на Хмельниччині справила потребу в ТЦК і заявила, що її побили

На скандал з нібито побиттям жінки в ТЦК відреагувало оперативне командування «Захід»

У будівлі ТЦК у місті Дунаївці на Хмельниччині відбулася провокація: псевдоактивістка справила потребу в приміщенні ТЦК і заявила, що її побили. Інцидент вже прокоментувало військове командування.

Відео, на якому йдеться про нібито побиття жінки в ТЦК, опублікували напередодні. Жінка, яку нібито побили, є активісткою скандальної громадської організації «Доста Україна». Військові відреагували на ситуацію в суботу, 13 квітня.

«У Дунаївцях Хмельницької області представниця громадської організації “Доста Україна” вчинила провокацію в приміщенні ТЦК шляхом справляння фізіологічних потреб, відмовлялась покинути приміщення та не реагувала на вимоги поліцейських.

На сторінці ГО у Facebook цю подію висвітлено як побиття активістки військовослужбовцями ТЦК. У лікарні “потерпіла” відмовилась від проходження медогляду та госпіталізації», — заявили в оперативному командуванні «Захід».

Там повідомили, що за фактом хуліганства жінки поліція відкрила кримінальне провадження.

Представники організації, які опублікували відео про подію напередодні, нічого не говорили про те, що жінка справила потребу в будівлі ТЦК. Натомість вони заявили, що жінку побили, коли вона прийшла дізнатися інформацію про хлопця, якого нібито незаконно забрали в ТЦК попри те, що його мама потребує постійного догляду. З відео неможливо оцінити стан жінки, але можна побачити, що вона тримається за голову.

Що відомо про ГО «Доста Україна»

ГО «Доста Україна» має неоднозначну репутацію. Її заснували на Закарпатті, однак її осередки працюють в низці інших областей. Лідер цієї ГО Павло Павлов у грудні 2017 року скоїв смертельну ДТП — збив чоловіка, а потім втік з місця події й залишив його помирати.

Загалом організація відома своїми частими протестами щодо високих тарифів на комунальні послуги, неодноразовими акціями поблизу будівель газових служб та обленерго, мітингами щодо забезпечення прав ФОПів, протестами проти вирубки лісів, перекриванням руху на кордонах, блокуванням доріг та викриванням гральних закладів. У березні 2022 року одного з членів цієї ГО затримали за вимагання грошей у закарпатського підприємця. Тепер лідер цієї організації виступає за введення в Україні «стану війни», хоча юристи вже пояснювали, чому Україні не потрібно для мобілізації оголошувати війну, натомість воєнного стану цілком достатньо.