• Головна
  • Україна
  • На кордоні України та Угорщини відкриють новий пункт пропуску

На кордоні України та Угорщини відкриють новий пункт пропуску

«Велика Паладь — Надьгодош» має стати шостим пунктом пропуску на українсько-угорському кордоні

Представники українського та угорського урядів погодили відкриття шостого пункту пропуску на кордоні. Йдеться про пункт пропуску «Велика Паладь — Надьгодош».

Як повідомило Міністерство інфраструктури України в понеділок, 8 квітня, пункт пропуску «Велика Паладь — Надьгодош» буде призначено для легкового транспорту. Водночас відповідні зміни до міжурядової угоди про контроль прикордонного руху ще мають ратифікувати парламенти двох країн.

Також у цій угоді Україна й Угорщина домовилися про можливість руху порожніх вантажівок масою понад 7,5 тон на пункті пропуску «Лужанка — Берегшурань». Наразі вантажівки масою понад 7,5 тонн можуть перетинати лише пункт «Чоп — Захонь». Крім того, країни розглядають можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску «Дийда — Берегдароц», щоб збільшити пропускну здатність українсько-угорського кордону.

Як зазначили в Мінфраструктурі, Україна також працює над початком переговорів про спільний митний і прикордонний контроль з Угорщиною, щоб прискорити перетин кордону.

Додамо, що на початку квітня Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка дозволить відкрити новий пункт пропуску між Україною та Румунією.