• Головна
  • Україна
  • Протестуючи проти ТЦК та мобілізації десятки жінок перекрили міжнародну трасу на Закарпатті

Протестуючи проти ТЦК та мобілізації десятки жінок перекрили міжнародну трасу на Закарпатті

Рух перекрили на трасі Київ-Чоп в трьох місцях: в районі Мукачево, санаторію “Карпати” та у селі Ракошино

У понеділок, 25 березня, десятки жінок у кількох місцях заблокували рух транспорту трасою Київ-Чоп. Протестувальниці заявили, що блокують дорогу як протест проти масової мобілізації в регіоні. Відео з місця протесту опублікував у своєму Telegram-каналі журналіст Віталій Глагола.

Учасниці протестів називають методи мобілізації “терористичними“

Жінки безперервно ходять пішохідними переходами на трасі та не пропускають автомобілі. Рух транспорту перекрили на ділянках дороги в районі Мукачево, санаторію “Карпати” та у селі Ракошино. Жінки протестують проти мобілізації у регіоні. “Всі розуміють, що йде війна, потрібна мобілізація, боремося за незалежність і за найкраще життя для наших дітей. Але такі терористичні, бандитські методи мобілізації, коли у балаклавах просто б'ють та викрадають людей з вулиць — це неприпустимо“, — заявили організатори протестів.

Протестувальники чинять опір поліції

На місцях перекриття руху працюють правоохоронці. Вони намагаються звільнити трасу, проте протестувальниці відмовляються йти та чинять спротив. “Наразі в одній із локацій рух вже відновили, забезпечили проїзд для транспортних засобів. Відомості буде внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією ст. 279 Кримінального кодексу України (Блокування транспортних комунікацій)“, — повідомили журналісту Глаголі у поліції Закарпатської області. Наразі на офіційному сайті поліції інформації щодо протесту немає.

Ймовірно поліції уже вдалося встановити особу організаторки перекриття руху на трасі Київ-Чоп. Її та інших учасників протестів притягнуть до відповідальності. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у лютому в селі на Прикарпатті натовп жінок, які влаштували самовільний блокпост, побили жінку з дитиною, називаючи її “навідницею ТЦК” на чоловіків.