Дмитро Лиховій пішов з посади речника ОСУВ «Таврія»

Лиховій просив не пов’язувати відставку з «якимись утисками і чистками в армії»

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій склав обов'язки. Про це Лиховій повідомив у суботу, 16 березня.

Він подякував командувачу ОСУВ «Таврія» Олександру Тарнавському та представникам командування, членам команди та колегам-журналістам.

Звільнення Дмитра Лиховія

«З учорашнього дня я вже не начальник відділу зв'язків з громадськістю і не речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія”, де обстановка так само важка, але контрольована - завдяки зусиллям кожного солдата й офіцера, який тягне цю пекельну фронтову лямку», — написав Лиховій.

Пізніше Дмитро Лиховій пояснив, що надалі він продовжує свою роботу як офіцер Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ. «Маніпулятори і зрадолюби примудрилися подати мій пост про закінчення роботи в “Таврія” у контексті якихось утисків і чисток у Збройних силах, прив'язавши до інших кадрових рішень», — зазначив Лиховій. Він додав, що в ОСУВ «Таврія» він перебував у відрядженні, не на постійній штатній посаді, а тимчасово.

Довідково. Дмитро Лиховій — український журналіст, військовослужбовець та головний редактор інтернет-видання «Новинарня». Лиховій став речником Генштабу ЗСУ наприкінці грудня 2023 року. У лютому 2024 року він став начальником відділу зв’язків з громадськістю, речником ОСУВ «Таврія».