• Головна
  • Україна
  • На Закарпатті ворожка виманила понад 1,5 млн грн та золото за зняття прокляття

На Закарпатті ворожка виманила понад 1,5 млн грн та золото за зняття прокляття

Потерпіла хотіла “відвести від своєї сім’ї біду”, однак стала жертвою аферистки

На Закарпатті правоохоронці затримали 22-річну псевдопровидицю, яка виманила у своєї клієнтки понад 1,5 млн грн та 70 г золотих прикрас за зняття порчі. Зловмисницю помістили до слідчого ізолятора, їй загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна, повідомили у Нацполіції у понеділок, 11 березня.

1,5 млн грн за проведення ритуалів на кладовищі

За даними правоохоронців, до поліції Іршави звернулася 23-річна закарпатка. “Жінка розповіла, що стала жертвою аферистки, яка за гроші обіцяла «відвести від її сім'ї біду». Заявниця віддала шахрайці всі свої заощадження”, — написали у пресслужбі поліції.

Відомо, що на провидицю закарпатка натрапила в інтернеті, та за гроші пообіцяла допомогти влаштувати сімейні проблеми. Зокрема, 22-річна зловмисниця запевнила клієнтку, що на її рідних прокляли. “Надалі, пообіцявши вирішити проблему, за декілька траншів виманила у потерпілої 1,5 млн грн та понад 70 грамів ювелірних виробів із золота. Зловмисниця запитувала у потерпілої гроші то на інвентар для проведення обрядів, то за проведення ритуалів на кладовищі”, — повідомили у Нацполіції.

Правоохоронці розшукали зловмисницю у Чернігові, де та винаймала квартиру. Відомо, що вона є уродженкою Білої Церкви Київської області. Під час обшуків поліцейські, зокрема, вилучили у жінки ювелірні прикраси, що належать потерпілій. 

23-річна закарпатка стала жертвою аферистки, яка за 1,5 млн грн обіцяла "відвести від її сім'ї біду". Фото: Нацполіція

Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми

Жінку помістили до слідчого ізолятора у Закарпатській області. За фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах, їй повідомили про підозру. Також зловмисниці вже обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення понад 1,4 млн грн застави. Затриманій загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі правоохоронці встановлюють імовірних спільників жінки.