• Головна
  • Україна
  • Заступниця голови ВЛК на Прикарпатті купила синові непридатність до військової служби

Заступниця голови ВЛК на Прикарпатті купила синові непридатність до військової служби

Жінка дала 1000 доларів своїм колегам, щоб ті визнали непридатним до військової служби її 27-річного сина

В Івано-Франківській області заступниця голови військово-лікарської комісії (ВЛК) купила в колег висновок про непридатність до військової служби для свого сина, повідомила в п’ятницю, 1 березня, Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За інформацією прокуратури, 50-річна жінка працювала заступницею голови ВЛК при Івано-Франківському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Лікарка скористалася службовим становищем і вплинула на колег із військово-лікарської комісії, щоб ті сфабрикували дані про стан здоров’я її 27-річного сина.

За твердженням прокуратури, за 1000 доларів медики видали висновок комісії про непридатність хлопця до військової служби з подальшим виключенням з військового обліку. Тепер заступниці голови ВЛК оголосили про підозру у зловживанні впливом, їй загрожує до двох років позбавлення волі.

На момент, коли прокуратура опублікувала цю інформацію, запобіжного заходу підозрюваній не обрали. У прокуратурі зазначила, що домагатимуться відсторонення жінки від займаної посади, та уточнили, що встановлюють причетність до схеми інших людей.

Нагадаємо, раніше у Чернівецькій області голова ВЛК визнала непридатним до військової служби свого чоловіка.