• Головна
  • Україна
  • Кілька воїнів Сил спецоперацій загинули під час виконання бойового завдання

Кілька воїнів Сил спецоперацій загинули під час виконання бойового завдання

Воїни забезпечували відхід основних сил групи після виконання спеціального завдання

Під час виконання бойового завдання у зіткненні з російськими окупантами загинули воїни 73-го морського центру спеціальних операцій, повідомила пресслужба ССО вночі в четвер, 29 лютого.

«Забезпечуючи відхід основних сил групи після виконання спеціального завдання, воїни прийняли свій останній бій, навічно залишившись в строю», — сказано в повідомленні.

Пресслужба ССО не вказала, скільки саме воїнів загинули та не повідомила подробиць бойового зіткнення. Також немає офіційної інформації про те, де саме це сталося. Водночас увечері 28 лютого у соціальних мережах почали поширювати інформацію про невдалу спробу висадки бійців 73-го морського центру ССО на Тендрівську косу, що на окупованій частині Херсонської області. Про це, зокрема, стверджували російські воєнні кореспонденти та пропагандистські ЗМІ. Так, російський пропагандистський Telegram-канал Mash писав, що на Тендрівську косу намагалася висадитися група з 5 човнів. За їхніми словами, чотири з них підбили, а п’ята змогла втекти. 

73-й морський центр спеціальних операцій імені кошового отамана Антіна Головатого — частина спеціальної розвідки Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Дислокується в Очакові Миколаївської області. Названий на честь Антіна Головатого — козацького кошового отамана, командувача Чорноморської козацької флотилії.

Під час повномасштабної війни бійці цього центру, зокрема, брали участь в обороні аеродрому «Кульбакине» в Миколаєві та у боях за острів Зміїний на Одещині. Також брали участь в АТО.