• Головна
  • Україна
  • На Одещині начальниця управління поліції нарахувала подрузі 1 млн грн зарплати

На Одещині начальниця управління поліції нарахувала подрузі 1 млн грн зарплати

Начальниця фінансової служби поліції Одещини запропонувала подрузі-підлеглій “провернути” аферу

Начальниця фінансового управління поліції на Одещині нарахувала підлеглій, яка рідко з’являлась на роботі, 1 млн грн заробітної плати. Про це 22 лютого повідомили у Державному бюро розслідувань.

У 2020 році посадовиця взяла на роботу до управління свою подругу на посаду спеціаліста. За три роки служби підлегла була відсутня майже 400 робочих днів без поважних причин. Коли ж з’являлась — займалася особистими справами та не виконувала посадові обов’язки. “Це не завадило посадовиці підвищити подругу до посади керівної ланки та виплачувати їй премії та надбавки за інтенсивність”, — йдеться у повідомленні.

У Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України уточнили, що у 2023 році після виявлення факту привласнення грошей обох жінок звільнили з Нацполіції.

Спільницям оголосили про підозру в заволодінні грошима шляхом зловживання службовим становищем. Санкція інкримінованої статті передбачає ув’язнення до 12 років. Також зараз готують клопотання про арешт майна жінок, щоб відшкодувати завдані державі збитки.