• Головна
  • Україна
  • У київській квартирі ексголови Чернігівської обласної ВЛК знайшли мільйон доларів

У київській квартирі ексголови Чернігівської обласної ВЛК знайшли мільйон доларів

Під час обшуків у колишнього голови Чернігівської обласної військово-лікарської комісії (ВЛК) в одній з квартир у Києві виявили майже 1 мільйон доларів США. Про це вранці в четвер, 22 лютого, повідомило «Суспільне» з посиланням на свої джерела у правоохоронних органах.

Імені посадовця «Суспільне» не називає, але зазначає, що він очолював ВЛК до літа 2021 року. Водночас «Українська правда» пізніше повідомила, що йдеться про Ігоря Кодовбецького, який очолював обласну ВЛК понад 10 років.

Обшуки в його помешканнях проводилися 21 лютого в рамках одного з кримінальних проваджень. Пізніше Служба безпеки України та Офіс генпрокурора повідомили, що експосадовець за гроші обіцяв військовозобов’язаним зняття з військового обліку на підставі фіктивних довідок щодо непридатності до служби за станом здоров’я. У подальшому ухилянти використовували ці документи для незаконного виїзду за межі України.

Для реалізації оборудки фігурант діяв спільно з декількома чинними посадовцями обласних ВЛК та медичних установ. Офіс генпрокурора уточнив, що правоохоронці також провели 11 обшуків у цих посадовців.

За інформацією СБУ, її працівники задокументували злочини колишнього чиновника і затримали його у власному помешканні після того, як він отримав новий хабар. Під час обшуків у затриманого виявили майже 1 млн доларів США, а також понад 22 тис. євро. Крім того, вилучено також документацію на декілька квартир і земельних ділянок, на які СБУ уже ініціювала накладення арешту, зазначають у спецслужбі.

Наразі колишньому керівникові Чернігівської обласної ВЛК повідомили про підозру в хабарництві, перешкоджанні діяльності ЗСУ й незаконному переправленні осіб через кордон.

Деснянський районний суд Чернігова відправив підозрюваного під варту без можливості внесення застави.