• Головна
  • Україна
  • Стерненко, Лачен і United 24 оголосили масштабний збір на морські дрони для СБУ

Стерненко, Лачен і United 24 оголосили масштабний збір на морські дрони для СБУ

За перші хвилини збору вдалося зібрати кілька мільйонів гривень

Вранці в четвер, 22 лютого, в Україні оголосили масштабний збір грошей на морські дрони SeaBaby для Служби безпеки України. Ініціаторами збору стали створений президентом фонд United 24, Міністерство цифрової трансформації, monobank та його засновник Олег Гороховський, а також блогер Ігор Лаченков (Лачен) та блогер і активіст Сергій Стерненко.

Загалом у рамках збору організатори планують зібрати 297,5 млн на 35 дронів. У перші хвилини після оголошення збору вдалося зібрати вже 5 млн грн.

Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, надводні безпілотні ударні човни Sea Baby — розробка Служби безпеки України. Вони здатні нести 850 кілограмів вибухівки, розганятися до 90 км/год та долати відстань у 1 000 кілометрів. Своєю чергою Лачен і Стерненко нагадали, що у 2022-2023 роках ці дрони уразили 9 російських суден та символ окупації — Кримський міст.

«Щоб вам було приємніше донатити, до проєкту долучився постійний партнер UNITED24 — «Аврора». Тож серед усіх учасників збору ми розіграємо 36 карток mono+aurora. На 35 картках лежить по 100 000 грн — виграти таку можна за внесок від 100 грн. Ще на одній лежить мільйон гривень — виграти його можна за пожертву від 1000 грн», — зазначив засновник monobank Олег Гороховський.

Він додав, що за внесок 8,5 млн грн можна дати човну ім'я й закликаю бізнеси долучатися до збору.

Щоб долучитися до збору, перейдіть за цим посиланням.