• Головна
  • Україна
  • Поліцейський на Хмельниччині побив чоловіка і змусив його вибачатися на колінах

Поліцейський на Хмельниччині побив чоловіка і змусив його вибачатися на колінах

Працівник поліції змусив чоловіка вибачатися перед продавчинею магазину, яка на нього поскаржилася

Поліцейському з Хмельницької області оголосили підозру через перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством. Поліцейський бив чоловіка, на якого поскаржилася продавчиня місцевого магазину.

Як повідомила 19 лютого Хмельницька обласна прокуратура, у січні цього року до поліції надійшов виклик з одного із сіл у Хмельницькому районі. Продавчиня скаржилась на протиправні дії місцевого мешканця. Поліцейські, які прибули на виклик, знайшли чоловіка вдома та попросили проїхати з ними до магазину для з’ясування обставин. Останній погодився та вийшов з будинку. В цей час один з правоохоронців завдав йому декілька ударів в обличчя, кинув на землю, наказав завести руки за спину й одягнув кайданки. Далі, як стверджують у прокуратурі, поліцейські Посадили вже побитого чоловіка у службовий автомобіль, де підозрюваний продовжував його бити.

Коли поліція з потерпілим чоловіком прибула до магазину, поліцейський змусив чоловіка стати на коліна та просити вибачення у продавчині. Ці «прохання» також супроводжувались побоями.

За інформацією прокуратури, після цього чоловіка відпустили, але пригрозили повторним побиттям, якщо на його поведінку продовжать скаржитись.

Як сказано в повідомленні Хмельницької обласної прокуратури, підозрюваному працівникові поліції інкримінують перевищення повноважень, що супроводжувалося насильством. Як запобіжний захід йому обрали домашній арешт, також поліціянта відсторонили від посади.