• Головна
  • Україна
  • Посадовець Держспоживслужби з Волині збирав хабарі з працівників лабораторій на ринках

Посадовець Держспоживслужби з Волині збирав хабарі з працівників лабораторій на ринках

Загалом чоловік отримав близько 2 тис. доларів хабарів

На Волині правоохоронці затримали начальника одного із управлінь Держспоживслужби, який вимагав хабарі у співробітників державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи. Зокрема, чоловік обіцяв працівниці лабораторії не проводити позапланових перевірок, повідомили у Львівській прокуратурі та ДБР у п’яницю, 16 лютого.

Слідчі встановили, що начальник управління Держспоживслужби вимагав у працівниці підпорядкованої державної лабораторії у Ковелі давати йому 400 доларів хабаря щомісяця. “За це чоловік обіцяв не створювати штучних перешкод у роботі працівниці. Зокрема, не проводити позапланових перевірок, а також не притягувати останню до дисциплінарної відповідальності”, — написали у прокуратурі.

У ДБР зазначили, що посадовець вимагав хабарі від працівників лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках. Також у Державному бюро розслідувань додали, що у разі відмови лікарні могли не лише отримати догану, а й позбутися роботи.

Начальника одного із управлінь Держспоживслужби затримали на хабарі. Фото: Львівська прокуратура

Правоохоронці встановили, що посадовець загалом отримав близько 2 тис. доларів хабаря. 13 лютого чоловіка затримали після чергового отримання грошей — 1,2 тис. доларів за безперешкодну роботу в листопаді-січні. Раніше за вказівкою керівника головний спеціаліст одного з відділів управління Держспоживслужби отримав 800 доларів за вересень-жовтень.

Начальнику одного із управлінь Держспоживслужби повідомили про підозру в отриманні хабаря, йому загрожує до 10 років ув’язнення. Чоловіку хочуть обрати запобіжний захід та відсторонити його від посади. Наразі слідчі встановлюють інших причетних до схеми осіб.