• Головна
  • Україна
  • У Києві лікарі прооперували хлопчика, який проковтнув 20 магнітів

У Києві лікарі прооперували хлопчика, який проковтнув 20 магнітів

Магніти зчепилися у травному каналі хлопця ланцюжком

Лікарі “Охматдиту” у Києві врятували хлопчика, який проковтнув 20 деталей магнітного конструктора. Медики відділення ендоскопії ланцюжком дістали із травного каналу хлопця 19 елементів конструктора, один же довелося видаляти хірургам, повідомили у НДСЛ “Охматдит” у вівторок, 13 лютого.

Як зазначили у пресслужбі, до лікарні звернулися батьки хлопчика, який скаржився на біль у животі. “Вже на першому рентген-знімку спеціалісти побачили у травному каналі цілу групу сторонніх тіл, у яких вдалось впізнати магнітний конструктор. 20 магнітів знаходились у різних частинах шлунково-кишкового тракту, проте були зʼєднані між собою”, — повідомили в “Охматдиті”.

Лікарі врятували хлопчика, який проковтнув 20 магнітів
Лікарі врятували хлопчика, який проковтнув 20 магнітів

Лікарі вирішили проводити невідкладну операцію, адже стан пацієнта міг швидко погіршитися. Магніти притягувалися один до одного та защемлювали тканини. “Як наслідок, виникають зони некрозу (змертвіння), перфорації порожнистих органів, шлунково-кишкові непрохідності тощо”, — прокоментували у лікарні.

Хлопця ввели у наркоз, далі спеціалісти відділення ендоскопії провели обстеження шлунку, слизових оболонок стравоходу та виявили магніти, які зчепилися між собою. Медикам вдалося захопити перший магніт і витягти ланцюжком ще 18 елементів конструктора. Один магніт довелося видаляти хірургам. Наразі хлопчик проходить післяопераційний курс лікування та реабілітацію.