• Головна
  • Україна
  • На Хмельниччині член ВЛК вимагав 5 тис. доларів у хворого військового

На Хмельниччині член ВЛК вимагав 5 тис. доларів у хворого військового

За хабар лікар обіцяв військовослужбовцю визнати його непридатним до служби

На Хмельниччині лікар ВЛК вимагав у хворого військового 5 тис. доларів — він обіцяв визнати бійця непридатним. Лікаря вже затримали, йому оголосили про підозру, повідомили у середу, 7 січня у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Слідчі встановили, що член гарнізонної госпітальної військово-лікарської комісії за хабар обіцяв визнати військового непридатним до служби з виключенням з військового обліку та звільненням із лав ЗСУ.

“При цьому він достовірно знав, що у військового наявне медичне захворювання, яке є підставою для визнання його непридатним. Встановлено, що він зобов’язувався оформити відповідні медичні довідки, а також вплинути на колег задля прийняття ними позитивного рішення”, — написали у прокуратурі.

Правоохоронці затримали лікаря, коли той отримував хабар

Правоохоронці затримали лікаря у військовому госпіталі на Хмельниччині, коли він отримував другу частину хабаря — 1,8 тис. доларів. Наразі лікарю обрали запобіжний захід та відсторонили від посади. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Правоохоронці перевіряють інших людей, які можуть бути причетними до схеми.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині затримали заступника начальника райвідділу поліції за вимагання хабаря.