• Головна
  • Україна
  • Парламент затвердив укази про продовження воєнного стану та мобілізації

Парламент затвердив укази про продовження воєнного стану та мобілізації

Їх продовжили на 90 днів — до 13 травня

У вівторок, 6 лютого, у Парламенті затвердили укази президента про продовження дії воєнного стану та про продовження мобілізації. Відтак їх продовжили ще на 90 днів — до 13 травня. Тепер указ має підписати президент, повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Як повідомив нардеп, у вівторок, 6 лютого, у Парламенті відбулося чергове голосування про затвердження указу президента №10456 про продовження воєнного стану на території України, а також №10457 про продовження мобілізації.

За затвердження указу про продовження воєнного стану проголосували 335 народних депутатів, ще 20 не брали участі в голосуванні. Продовження мобілізації також не було спірним питанням — за указ проголосували 323 депутати, один утримався та ще 30 не голосували взагалі. Тепер обидва укази має підписати президент Володимир Зеленський.

Згідно з указом №10456, воєнний стан на території України мають продовжити ще на 90 днів, тобто від 14 лютого до 13 травня 2024 року. Мобілізацію продовжили на той самий термін.