• Головна
  • Україна
  • Росіяни вбили останнього жителя прикордонного села на Сумщині

Росіяни вбили останнього жителя прикордонного села на Сумщині

60-річний чоловік відмовлявся евакуюватися, тоді як інші жителі покинули село раніше

Російські військові вбили останнього жителя села Степок у Сумській області. Тіло 60-річного Олександра виявили ще 24 січня, однак подробиці стали відомі в неділю, 28 січня.

Син загиблого Руслан розповів у коментарі «Суспільному», що снаряд влучив прямо в кімнату, де перебував його батько. Загибель цивільного в Степку підтвердили в Краснопільській селищній раді та СБУ.

Населений пункт розташований недалеко від кордону з РФ поруч із гуманітарним переходом «Покровка-Колотилівка». За словами Руслана, його батько був останнім жителем села, адже інші люди евакуювалися.

«У середу 24 січня мої друзі поїхали подивитися, батька відвідати. Так і побачили, що було пряме влучання. Я сам шокований. Він не хотів виїжджати, там вже світла не було, били кожен день, ми йому генератор і акумулятор купили, і він там жив. Була у нього кобила, собака, кури. Снаряд потрапив прямо йому в кімнату, там кухню побило, сарай. Зараз чекаю маму і сестру, щоб поховати батька», — розповів чоловік.

Секретарка Краснопільської селищної ради Ірина Юхта повідомила, що точна дата загибелі чоловіка невідома. «Інформація надійшла на цьому тижні. Це було пряме влучання в будинок. Орієнтовно загинув на минулих вихідних, можливо це був понеділок, до кінця ще невідомо», — зазначила вона.

Служба безпеки України вже розслідує цей факт за статтею «Порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством».