• Головна
  • Україна
  • СБУ попередила про масштабну інформаційну спецоперацію Росії в Україні

СБУ попередила про масштабну інформаційну спецоперацію Росії в Україні

Росіяни зі зламаних поштових скриньок проситимуть українців надавати інформацію про розташування ЗСУ та об’єкти критичної інфраструктури

Служба безпеки України попередила про поширення масштабної розсилки на електронні адреси українців, у тому числі представників органів державної влади та приватних компаній.Вона здійснюється із великої кількості електронних скриньок, які перед тим зламали російські хакери.

Як повідомила СБУ у вівторок, 23 січня, у цих листах пропонується співпраця з російськими спецслужбами за винагороду. «Таким чином ворог вкотре намагається дестабілізувати ситуацію всередині нашої країни», — наголосили у спецслужбі.

СБУ стверджує, що вже заблокувала частину адрес, з яких здійснюється вказана розсилка, та закликала українців не реагувати на повідомлення такого типу. У спецслужбі нагадали, що за передачу інформації про ЗСУ, обʼєкти критичної інфраструктури та будь-який інший різновид співпраці з ворогом передбачена кримінальна відповідальність. Також подібні злочини можуть класифікуватися як державна зрада.