• Головна
  • Україна
  • У Києві, Харкові та Одесі викрили мережу підпільних покер-клубів

У Києві, Харкові та Одесі викрили мережу підпільних покер-клубів

Минулого року там вже проводили обшуки, але підозрювані не припинили роботу клубів

У трьох містах України викрили мережу підпільних гральних закладів, яка діяла під виглядом “Клубу спортивного покеру”. Про це 23 січня повідомили в Офісі генерального прокурора.

Четверо підозрюваних під виглядом діяльності “Клубу спортивного покеру”, проводили азартні ігри – кеш-гру в покер. Гравці платили гроші за гру. Незаконна діяльність прикривалася документами, виданими громадською організацією, яка має стосунок до спортивного покеру.

Фото зі сторінки Офісу Генерального прокурора

Правоохоронці провели обшуки у гральних закладах у Києві, Харкові та Одесі. Вилучили різну валюту готівкою в еквіваленті понад 1,3 млн грн, чорнову бухгалтерію, підрахунки доходу від гри в покер. Крім того, вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони підозрюваних та 38 столів для гри в покер, гральні карти та фішки. На готівку та вилучене майно, орієнтовною вартістю понад 5,3 млн грн, наклали арешт.

Про підозру повідомили чотирьом особам, які організували діяльність мережі підпільних покер-клубів. Їм інкримінували незаконну діяльність з організації або проведення азартних ігор та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом.

Фото зі сторінки Офісу Генерального прокурора

До слова, у липні 2023 року вже проводилися обшуки у цій мережі покер-клубів. Тоді праоохоронці вилучили близько 4 млн грн готівкою, чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони фігурантів та 40 столів для гри в покер. Однак після обшуків вони закупили нове обладнання та продовжили надавати послуги з нелегальних азартних ігор. Наразі вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.