• Головна
  • Україна
  • “Головного ката” Ізоляції Дениса Куликовського засудили до 15 років ув’язнення

“Головного ката” Ізоляції Дениса Куликовського засудили до 15 років ув’язнення

Початок виконання вироку рахуватимуть із листопада 2021 року, коли його взяли під варту

Шевченківський районний суд Києва у середу, 3 січня, оголосив вирок колишньому керівнику катівні "Ізоляція" Денису Куликовському (“Паличу”). Суд призначив йому 15 років ув’язнення із конфіскацією майна. Початок виконання вироку рахуватимуть із 9 листопада 2021 року, повідомило Суспільне.

“Було опитано у суді потерпілих: 22 людини. Я на власні очі бачив показання, і це, звісно, жахіття, що у центрі Європи є такий концтабір. Усі виконавці мають бути притягнуті до відповідальності, зокрема і  Денис Куликовський (“Палич”)”,повідомив Олег Горбачов, адвокат потерпілого Станіслава Асєєва.

Денис Куликовський (“Палич”)

Ізоляція — незаконна російська катівня у Донецьку. Росіяни створили її на місці мистецького простору “Ізоляція” після окупації міста у 2014 році. Тюрма має статус секретної. Денис Куликовський (“Палич”) — один із керівників катівні, він брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях ув’язнених. У листопаді 2021 року “Палича” затримали працівники СБУ.

У катівні, зокрема, 28 місяців незаконно утримували українського журналіста Станіслава Асєєва. У грудні 2019 року його звільнили із “Ізоляції”. Про пережите журналіст написав книгу “Світлий шлях”: історія одного концтабору”, у ній він розповів про своє перебування в ув'язненні у Донецьку.