• Головна
  • Україна
  • На 15 років засудили одесита за збір інформації про агентуру СБУ

На 15 років засудили одесита за збір інформації про агентуру СБУ

Розвіддані злочинець передавав куратору з міністерства державної безпеки Придністров’я, який діяв в інтересах Росії

В Одесі до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна засудили ворожого агента, який збирав дані про агентурний апарат українських спецслужб та позиції ЗСУ. Про це у вівторок, 19 грудня, поінформував Офіс Генерального прокурора.

Засуджений також є підозрюваним у кримінальному провадженні через масові заворушення 2 травня 2014 року у складі проросійських угруповань «Антимайдан» в Одесі. Деякий час від слідства він переховувався на території так званої Придністровської Молдавської Республіки.

Прокурори у суді довели, що обвинувачений з власної ініціативи вийшов на представників російської спецслужби й запропонував свою допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Зокрема, злочинець збирав інформацію про підрозділи ЗСУ, які розташовані в Одесі та області, а також про наявність особового складу та військової техніки на ділянці так званого українсько-придністровського кордону.

Особливо ворога цікавили особи з агентурного апарату СБУ та правоохоронних органів України, які діють на території Придністров’я. Розвіддані агент передавав своєму куратору з міністерства державної безпеки ПМР, який діяв в інтересах РФ. Після одержання фальшивих даних від нібито завербованого ним співробітника СБУ, агента затримали українські спецслужби. Злочинця вже засудили. У в’язниці він проведе 15 років.