• Головна
  • Україна
  • Через російську дронову атаку загинув водій вантажівки на Одещині

Через російську дронову атаку загинув водій вантажівки на Одещині

Росіяни за ніч випустили по Україні 18 дронів, 15 з них збила ППО

У ніч на 7 грудня російські війська атакували ударними дронами територію України. Під атаку потрапила, зокрема, припортова інфраструктура Подунавʼя в Ізмаїльському районі на Одещині. Під час атаки росіяни пошкодили склад, елеватор, вантажівки, вбили одного з водіїв, повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

За його словами, ворожа дронова атака тривала майже дві години. Більшість із запущених дронів збила протиповітряна оборона, однак є і влучання.

«Окупанти прицільно атакували саме припортову інфраструктуру Подунавʼя. Пошкоджено складське приміщення, елеватор та вантажівки. Водій однієї з фур загинув. На місці сталася пожежа, яку оперативно ліквідували співробітники ДСНС», — написав голова Одеської ОВА.

Своєю чергою Одеська обласна прокуратура уточнила, що загиблому водієві було 56 років. Також там зазначили, що за цим фактом розпочали кримінальне провадження за статтею «Порушення законів і звичаїв війни».

Сили оборони півдня України повідомили, що, спрямувавши дрони на припортову інфраструктуру Подунав'я, росіяни знову використовували особливості ландшафту та близькість державного кордону. Сили протиповітряної оборони на півдні знищили 11 БпЛА Shahed-131/136.

Загалом росіяни у ніч на 7 грудня випустили по Україні 18 дронів-камікадзе Shahed з окупованого Криму. 15 з них збила протиповітряна оборона. Основними напрямками удару були Хмельниччина та Одещина, повідомили у Повітряних силах ЗСУ.