• Головна
  • Україна
  • Умєров заявив, що Україна має план звільнення територій на 2024 рік

Умєров заявив, що Україна має план звільнення територій на 2024 рік

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Українські військові вже перебувають між другою та третьою лінією оборони росіян

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що українські військові вже подолали дві лінії оборони, які облаштували російські окупанти, й наразі перебувають між другою і третьою. Він також повідомив, що Україна має план звільнення територій на наступний рік. Про це урядовець сказав в інтерв’ю американському телеканалу Fox News.

«Якщо говорити про лінії оборони, ми вже подолали першу і другу. Ми перебуваємо між другою і третьою», — заявив міністр.

Згодом Міністерство оборони України роз'яснило слова міністра Рустема Умєрова щодо боїв між другою і третьою лініями оборони росіян. В його повідомленні зазначається, що назви конкретних напрямків, де це зроблено, та на якому етапі знаходяться конкретні операції, будуть повідомлені відповідними підрозділами відповідно до протоколів комунікації.

Умєров наголосив, що Україна має воєнні цілі на 2024 рік, які передбачають оборонну операцію, контрнаступальну операцію та наступальну операцію.

«Ми маємо план. Ми деокупували 50% нашої території. Ми перемагаємо Росію на нашій території, повертаємо території, звільняємо їх. І тепер маємо план на 2024 рік», — зазначив Умєров.

Міністр оборони наголосив, що вихід на кордони 1991 року залишається стратегічною перемогою для України. На запитання журналіста про те, чи можливе врегулювання, якщо війна розтягнеться на роки, міністр відповів, що цивілізованому світу має бути соромно, якщо це станеться.

Також Рустем Умєров наголосив, що Україна хоче бути частиною НАТО і «розмовляти з ним однією мовою». Тому всі розрахунки на наступний рік, закупівля та планування операцій відбуватимуться відповідно до стандартів НАТО.