• Головна
  • Україна
  • Українці за кордоном, які вперше оформлюють паспорт, зможуть пройти ідентифікацію по відео

Українці за кордоном, які вперше оформлюють паспорт, зможуть пройти ідентифікацію по відео

Українці можуть оформити паспорти в семи країнах

Кабінет міністрів удосконалив експериментальний проєкт щодо оформлення внутрішнього та закордонного паспортів українцям, які перебувають за межами країни, повідомило у вівторок, 5 грудня, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як йдеться в повідомленні, зміни передбачають запровадження процедури приймання ДП «Документ» за кордоном документів та анкет-заяв від осіб, які вперше оформляють паспорт громадянина України після досягнення 18-річного віку. Для цього закордонним відокремленим підрозділам ДП "Документ" будуть надані можливості проводити процедуру встановлення особи у режимі відеоконференцзв’язку за участю заявника та членів його сім’ї, близької особи.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення ДП «Документ» відкрило свої паспортні сервіси в кількох країнах світу. В деяких країнах є по декілька таких центрів. Так, у Польщі українці можуть зробити чи обміняти паспорт у Ґданську, Вроцлаві, Кракові та Варшаві. В Іспанії такі центри працюють у Мадриді та Валенсії, а у Німеччині — в Берліні та Кельні.

Крім того, підрозділи ДП «Документ» працюють у Словаччині, а саме у столиці країни — Братиславі, та у Чехії, а саме — у Празі. Також підрозділ ДП «Документ» працює в турецькому Стамбулі та в італійському Мілані. Адреси усіх підрозділів ДП «Документ» можна переглянути тут.