• Головна
  • Україна
  • Українці з малозабезпечених сімей можуть отримати 100 тис. грн на розвиток власної справи

Українці з малозабезпечених сімей можуть отримати 100 тис. грн на розвиток власної справи

Повернути кошти потрібно через три роки з моменту їх отримання

Міністерство соцполітики України перезапустило розроблену раніше програму «Рука допомоги». Особи з малозабезпечених сім’ей, які не працюють, можуть отримати одноразову безвідсоткову поворотну допомогу у розмірі до 100,5 тисяч гривень. Про це 5 грудня повідомили у Львівській ОВА.

Допомога передбачена на придбання обладнання та матеріалів, необхідних для розвитку власної справи.

Повернути кошти необхідно після закінчення трирічного строку з дати їх отримання – однією сумою впродовж 30 календарних днів. Або достроково, частинами відповідно до графіка, погодженого центром зайнятості. Причому, сума фінансової допомоги, що повертається, зменшується на суму сплачених податків, зборів і ЄСВ.

Як скористатися програмою: 

Для отримання такої допомоги людина, яка має бажання розпочати підприємницьку діяльність, має звернутися до найближчого Центру зайнятості. Та подати такі документи:

  • заяву про надання фінансової допомоги
  • бізнес-план
  • довідку про несудимість.

Комісія розглядає документи і – після засідання – надсилає претенденту на фінансову допомогу письмове повідомлення про прийняте рішення.

Якщо рішення позитивне, людина має створити юридичну особу чи зареєструватися як фізична особа-підприємець протягом 30 календарних днів з дати отримання повідомлення.