Ще один народний депутат склав свої повноваження

Йдеться про позафракційного мажоритарника Дмитра Шпенова

Народний депутат Дмитро Шпенов подав заяву про складання депутатських повноважень. Після його відставки у парламенті залишиться 401 депутат. Про заяву Дмитра Шпенова повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук у понеділок, 4 грудня. 

«До Верховної Ради України надійшла заява від Шпенова Дмитра Юрійовича про складення депутатських повноважень та дострокове припинення повноважень народного депутата України. Відповідну заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні», — розповів Руслан Стефанчук.

Фото заяви Дмитра Шпенова

До слова, Дмитро Шпенов — народний депутат України VI та VII скликань. У 2019 році його обрали до Верховної ради як безпартійного самовисуванця за 37 округом у Дніпропетровській області. Протягом останніх чотирьох років був позафракційним, проте раніше був членом фракції «Опозиційний блок». 21 червня 2022 року Дмитро Шпенов був одним з шести депутатів, які проголосували проти ратифікації Стамбульської конвенції. Крім того, у 2012 році його обирали до Верховної ради, як депутата від «Партії регіонів».