В Києві викрили банду, яка захоплювала платні автостоянки

До складу групи рейдерів входили 15 людей, шістьох із них затримали

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією нейтралізувала у Києві злочинну організацію, яка тероризувала мешканців Києва та захоплювала їхній паркувальний бізнес. До складу угруповання входили 15 людей, серед яких представники криміналітету з пострадянських країн, повідомила СБУ в середу, 29 листопада.

За інформацією правоохоронців, бандити намагалися «підім’яти» під себе легальний паркувальний бізнес у Києві. СБУ з’ясувала, що учасники рейдерської групи підшукували привабливі автостоянки у Києві та змушували їхніх власників відмовитися від управління цими об’єктами.

«Фактично бандити «заводили» на стоянки своїх менеджерів, які привласнювали весь прибуток, а реальних власників — залишали без нічого. У разі відмови — зловмисники здійснювали збройні напади на підприємців. Їм погрожували насильством та фізичною розправою», — сказано в повідомленні СБУ.

Правоохоронці стверджують: щомісяця учасники банди одержували мільйонні прибутки, частину з яких направляли на поповнення так званої «злодійської каси».

СБУ повідомила, що шістьох учасників злочинної групи вже затримали. Це сталося в момент, коли один із потерпілих від їхніх дій передавав їм гроші. Під час обшуків за адресами проживання учасників групи правоохоронці вилучили:

  1. вогнепальну зброю та боєприпаси;
  2. мобільні телефони, комп’ютери та чорнові записи із доказами незаконної діяльності;
  3. печатки фіктивних фірм, які фігуранти використовували для «завірення угод» з постраждалими підприємцями;
  4. понад пів мільйона гривень готівки, ймовірно одержаної злочинним шляхом.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вимаганні, вчиненому організованою групою в умовах воєнного стану, а також у створенні та керівництві злочинною організацією. Крім того, одному учаснику банди оголосили підозру в незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами. Їм Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Також у СБУ зазначили, що триває розслідування з метою притягнути до відповідальності всіх учасників злочинної групи.