• Головна
  • Україна
  • У Києві затримали лідера наркосиндикату, якого розшукували два роки

У Києві затримали лідера наркосиндикату, якого розшукували два роки

Його розшукували два роки

У Києві затримали лідера наркосиндикату, що займався вирощуванням конопель у промислових масштабах і збували наркотики в Кривому Розі. Також вилучили 30 000 доларів США, автомобіль, документи на ім’я іншої особи, але з фотографією затриманого. Про це 22 листопада повідомила Національна поліція України.

Спецоперація зі знешкодження діяльності наркосиндикату, до складу якого входило 20 осіб, проходила у кілька етапів. У серпні 2021 року правоохоронці виявили плантації конопель у теплиці на шість секцій загальною площею 2700 квадратних метрів. Тоді правоохоронці затримали одного із членів злочинної організації, вилучили понад 10 тис. кущів конопель і готову до збуту продукцію на 130 млн грн. Наприкінці листопада 2021 року правоохоронці затримали 14 членів синдикату, а його лідера оголосили в розшук.

Розшукуваний постійно змінював адреси проживання і використовував підроблені документи. Попри це оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції встановили місце тимчасового перебування лідера наркоугруповання і затримали його.