• Головна
  • Україна
  • Під колесами вантажівки на Закарпатті загинула півторарічна дівчинка, поки її п’яна мама відволіклася (ВІДЕО)

Під колесами вантажівки на Закарпатті загинула півторарічна дівчинка, поки її п’яна мама відволіклася (ВІДЕО)

Жінка перестала слідкувати за дитиною, дівчинка вийшла на проїжджу частину та потрапила під колеса вантажівки

9 листопада до поліції Закарпаття надійшло повідомлення про аварію у селищі Ясіня Рахівського району. Трагедія трапилася близько 16:20. 57-річний водій вантажівки “Урал”, мешканець села Чорна Тиса, скоїв збив маленьку дитину. Про це 10 листопада повідомили на сторінці поліції Закарпатської області.

Правоохоронці опитали очевидців, переглянули відео з камер спостереження та з’ясували, що цією вулицею йшла 32-річна місцева мешканка зі своєю півторарічною донькою. Коли жінка перестала слідкувати за дитиною, дівчинка вийшла на дорогу і потрапила під колеса вантажівки.

Дитину госпіталізували до реанімаційного відділення місцевої лікарні. Однак, від отриманих травм, вона померла. Правоохоронці встановили, що чоловік за кермом був тверезий. 

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвели до смерті потерпілої, слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Водія затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Також співробітники поліції оглянули й маму загиблої дитини. У її крові зафіксовано 1,7 проміле алкоголю, жінка була у стані алкогольного сп’яніння. Її дії в поліції кваліфікували як злісне невиконання батьками обовʼязків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 166 Кримінального кодексу України. За санкцією статті максимальне покарання, яке загрожує жінці – до 5 років позбавлення волі.