• Головна
  • Україна
  • Батальйону Нацполіції “Захід” Фонд Козицького передав 20 FPV-дронів

Батальйону Нацполіції “Захід” Фонд Козицького передав 20 FPV-дронів

На запит зведеного батальйону Національної поліції “Захід” передали 20 FPV-дронів “Вій” разом зі станціями керування на суму понад один мільйон гривень

Фонд Козицького передав 20 FPV-дрони батальйону національної поліції “Захід”. Про це 8 листопада повідомляють на сторінці Благодійного Фонду Козицького.

“Завдяки ексклюзивному партнерству із вітчизняним виробником FPV-дронів з робочою назвою «Вій» Благодійний фонд Козицького на системній основі закуповує та безоплатно передає їх нашим військовим частинам та підрозділам, які входять до складу сил оборони країни”, - йдеться у повідомленні.

На запит зведеного батальйону Національної поліції “Захід” передали 20 FPV-дронів “Вій” разом зі станціями керування на суму понад один мільйон гривень.

Фото зі сторінки благодійного Фонду Козицького

Для управління цими БПЛА оператори батальйону пройшли відповідну підготовку.

Цей підрозділ активно виконує бойові завдання в районі воєнних дій.

Один з керівників об'єднаної штурмової бригади Нацполіції “Лють”, Дмитро Міхалець розповів LVIV.MEDIA, що зведений батальйон Національної поліції “Захід” виконував військові завдання з літа 2022 року на різних ділянках сходу України. Бійці батальйону були учасниками Харківської операції, несли службу в Бахмуті, були на обороні разом з іншими військовими підрозділами.

Із травня батальйон перебуває на напрямку Кремінної з іншими військовими бригадами. Завдання батальйону — артрозвідка, аеророзвідка, робота разом з артилерією та робота з FPV-дронами, якими знищують техніку. “Там доволі складна локація, з пагорбами та лісами. Це потребує великої кількості засобів для якісної роботи”, - зазначає Дмитро Міхалець.

Батальйон має чималі успіхи у знищенні ворожої техніки. “Нами були знищені, зокрема, танки Т-90, Т-80, БМП, вантажівки. І це все знищувалося скидами з дронів”, - каже Дмитро Міхалець.

Дмитро Міхалець також зазначив, що Фонд Козицького передавав FPV- дрони і для полку “Цунамі” об'єднаної штурмової бригади Нацполіції “Лють”. Зараз їх використовують в одній з найгарячіших точок на Бахмутському напрямку. Полк проводить штурмові дії, захоплення та оборону позицій, а також вступає в сутички з ворогом в окопах.

“Сподіваємося на подальшу співпрацю з Фондом, бо це дуже важливо та актуально і є ще де застосовувати дрони”, - резюмував Дмитро Міхалець.