Померла співачка Ніна Матвієнко

Співачці було 75 років

Сьогодні, 8 жовтня, стало відомо, що померла легендарна співачка Ніна Матвієнко. Про це повідомила її дочка Тоня Матвієнко.

Подробиць смерті мами Антоніна поки не стала розкривати. Написала лише "Мама померла…"

Фото зі сторінки Тоні Матвієнко

Довідково: Ніна Матвієнко – українська співачка та акторка. Народна артистка Української РСР, лауреатка Державної премії ім. Шевченка, Герой України. Член Спілки кінематографістів України. Народилася 10 жовтня 1947 року в селі Неділище на Житомирщині та була п'ятою дитиною з одинадцяти. Родина жила бідно, тому Ніна вчилася в школі-інтернаті для дітей з багатодітних сімей у с. Потіївка Радомишльського району Житомирської області. Першою роботою у Матвієнко був завод, де вона була крановщицею. У 21 рік майбутня зірка стала солісткою Українського народного хору ім. Верьовки.

У репертуарі співачки багато народних пісень, серед них обрядові, ліричні, гумористичні, пісні-балади, українські пісні XVII—XVIII сторіччя. Зіграла в телевиставах («Маруся Чурай», «Катерина Білокур», «Розлилися води на чотири броди»), художніх фільмах («Солом'яні дзвони», «Пропала грамота»).

У 1978 році за великий внесок у розвиток українського мистецтва Ніна Матвієнко отримала звання заслуженої, в 1985-му – народної артистки України. У 2006 році тодішній президент Віктор Ющенко нагородив співачку званням Героя України.