• Головна
  • Україна
  • Ексвійськком Запорізької області організовував для ухилянтів фальшиві операції на серці

Ексвійськком Запорізької області організовував для ухилянтів фальшиві операції на серці

Підробні медичні документи встигли отримати щонайменше 40 осіб

27 вересня, у середу, Державне бюро розслідувань повідомило про викриття злочинної схеми ухилення від мобілізації в Запоріжжі. Виявили, що екскерівник ТЦК регіону через своїх колишніх підлеглих видавав військовозобов’язаним чоловікам підроблені документи про нібито проведення операції на серці.

Як встановило слідство, екскерівник військкомату через своїх колишніх підлеглих, які залишились працювати у Запорізькому ТЦК перешкоджав мобілізації. До надання незаконних послуг він зі спільниками залучив посадових осіб ВЛК, МСЕК та медичних закладів Запоріжжя.

У кардіологічному відділенні міської лікарні ухилянтам видавали підроблені документи про нібито проведення операції. На підставі цього ВЛК ухвалювала потрібний для ухилення від мобілізації висновок.

Фото з обшуку в Запорізькій міській лікарні екстреної швидкої допомоги

Установлено, що зловмисники встигли надати незаконні послуги щонайменше 40 особам. Частина ухилянтів устигла оформити в МСЕК різні ступені інвалідності для отримання грошової компенсації. Тепер чоловіків відправлять на повторні ВЛК.

Усім учасникам схеми з підробними медичними документами загрожує ув’язнення до 10 років. Слідство щодо встановлення фактів корупції, підробки документів та дотичних до цього осіб триває.