• Головна
  • Україна
  • Колишнього заступника директора оборонного підприємства підозрюють у розтраті 6 млн грн

Колишнього заступника директора оборонного підприємства підозрюють у розтраті 6 млн грн

Чоловік зараз може працювати на окупаційну владу

Про підозру повідомили колишньому першому заступнику директора оборонного держпідприємства, який наразі може працювати на окупаційну владу.

Про це пишуть на сторінці САП.

23 березня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру у заволодінні понад 6 млн грн коштів державного підприємства та складанні завідомо неправдивих офіційних документів колишньому першому заступнику директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства.

Дії колишнього посадовця ХДАВП кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Зважаючи на те, що місцеперебування особи не встановили, а за наявною інформацією наразі чоловік перебуває на окупованій території та виконує функції так званого «заступника голови адміністрації Запорізької області» про підозру повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

З’ясувалося, що упродовж вересня-жовтня 2014 року підозрюваний у змові з іншими особами, підписав контракт із підставною компанією, зареєстрованою у Польщі, на виконання якого ХДАВП перерахувало вказаній компанії 472 тисячі доларів США (згідно курсу НБУ на той час – 6 113 750 грн) за нібито постачання впродовж 180 днів з моменту оплати допоміжних систем для літака Ан-74Т-200А американського та французького виробництва, які так ніколи і не були поставлені.

Більш того, з метою приховати вчинений злочин у лютому 2017 року перший заступник директора ХДАВП підробив документи стосовно строків постачання вказаних систем, зазначивши в них як граничний термін 31 грудня 2017 року.

Злочинні дії вказаної особи призвели до завдання держпідприємству понад 6 млн грн збитків.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 6 березня Кабінет міністрів призначив нового голову Національного антикорупційного бюро України. Ним Семен Кривонос.