• Головна
  • Україна
  • Українець намагався вивезти до Польщі взуття та одяг зі шкіри пітона

Українець намагався вивезти до Польщі взуття та одяг зі шкіри пітона

Заборонений багаж виявили польські прикордонники у пункті пропуску «Медика»

53-річний громадянин України намагався незаконно вивезти до Польщі пальто та дві пари жіночого взуття зі шкіри пітона.

Про це пише ukrayina.pl, посилаючись на nowiny24.pl.

Заборонений багаж виявили польські прикордонники у пункті пропуску «Медика».

Польські прикордонники встановили, що речі, які перевозив українець, були виготовлені зі шкіри пітона. Ці плазуни захищаються Вашингтонською конвенцією CITES.

«Про ці речі він розповів одному з пасажирів, але не заявив про них під час оформлення. Чоловік також не мав необхідного дозволу на імпорт. У зв’язку з порушенням Закону про охорону природи, службовці затримали товар для розгляду. Його проводить Підкарпатська митно-податкова служба в Перемишлі», — повідомила Едіта Чабовська, речниця Палати податкової адміністрації в Жешуві.

Перевезення через кордон зразків рослин і тварин, які належать до видів, що перебувають під загрозою зникнення, а також виробів з них, наприклад одягу, галантереї чи сувенірів, регулюється Вашингтонською конвенцією CITES.

 «Обмеження на транспортування рослин і тварин, які перебувають під охороною, допомагають захистити їх від повного зникнення. Незаконне транспортування через кордон ЄС, а також торгівля екземплярами видів, що знаходяться під загрозою зникнення, є злочином, який карається позбавленням волі від 3 місяців до 5 років», - додала речниця.

Нагадаємо, на початку січня під час перевірки на польсько-українському кордоні в Медиці співробітники Національної податкової адміністрації у Жешуві запобігли контрабанді живих соколів з України.