• Головна
  • Україна
  • НАБУ викрило «Центренерго» на махінаціях з газом на 8 млн гривень

НАБУ викрило «Центренерго» на махінаціях з газом на 8 млн гривень

Один із членів правління переховується

НАБУ і САП відкрили кримінальне провадження стосовно чотирьох осіб, яких підозрюють у зловживанні владою і службовому підробленні. Через це ПАТ «Центренерго» незаконно переплатило за природний газ 8,25 млн гривень.

Про це повідомило 3 лютого НАБУ.

«Центренерго» уклало з приватною компанією договір на постачання газу, здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго», вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів.

Оскільки один з ексчленів правління компанії переховується від слідства, про підозру, а також про завершення розслідування йому повідомили заочно.

Довідково:

ПАТ «Центренерго» — єдина в Україні державна енергогенерувальна компанія, до складу якої входять три теплові електростанції: Трипільська ТЕС (м. Українка, Київська обл.), Зміївська ТЕС (смт Комсомольське, Харківська обл.), Вуглегірська ТЕС (м. Світлодарськ, Донецька обл.) та відокремлений підрозділ «Ременерго» (м. Черкаси).