Володимир Зеленський відвідав Миколаївщину: мета приїзду

Президент зустрівся з керівництвом регіону та обласного центру, командуванням оперативного угруповання військ «Херсон», а також очільниками силових відомств Миколаївської області

Президент України Володимир Зеленський прибув із робочою поїздкою на Миколаївщину.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Там президент зустрівся з керівництвом регіону та обласного центру, командуванням оперативного угруповання військ «Херсон», а також очільниками силових відомств Миколаївської області. На зустрічі обговорили оперативну ситуацію на півдні України, наслідки ракетних і дронових атак Росії.

Також розглянули стан енергетичної інфраструктури регіону, засоби її захисту й темпи відновлення. Поспілкувалися про відбудову закладів освіти Миколаївщини, довгострокове відновлення економіки регіону й створення нових робочих місць.

Крім цього, разом із прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен Зеленський відвідав поранених українських захисників в одному зі шпиталів Миколаєва. Президент вручив військовослужбовцям і медичним працівникам цінні подарунки.

«Важливо, щоб наші воїни змогли пройти не лише фізичну, але й психологічну реабілітацію. Велика подяка всім медичним працівникам, які оберігають здоров’я наших захисників. Бажаю якнайшвидшого одужання», — йдеться у повідомленні Володимира Зеленського.

Також у межах шефства з відновлення, яке Данія взяла над Миколаєвом, вони відвідали Миколаївський морський торговельний порт. Оглянули резервуари для зберігання олії, зруйновані внаслідок атак ворожих ракет і безпілотників.

Крім того, Володимир Зеленський і Метте Фредеріксен побували в індивідуальному тепловому пункті, обладнаному установкою для очищення та роздачі води. Цей проєкт реалізовано за сприяння Данії, яка однією з перших надала місту допомогу в забезпеченні мешканців питною водою після того, як російський агресор зруйнував традиційну систему водопостачання з річки Дніпро.

Також оглянули з прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен будівлю Миколаївської обласної військової адміністрації, частково зруйновану внаслідок російського ракетного обстрілу 29 березня 2022 року. Тоді жертвами російської атаки стали 37 осіб. Поспілкувалися про потреби у відновленні інфраструктури міста.

Нагадаємо, у неділю, 29 січня, глава української держави Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. На ньому заслухали доповіді щодо оперативної обстановки на фронті, зокрема на Донецькому напрямку та на півдні.