• Головна
  • Україна
  • «Свєта більше не порішає»: «Укрзалізниця» змінила правила продажу квитків на найпопулярніший міжнародний рейс

«Свєта більше не порішає»: «Укрзалізниця» змінила правила продажу квитків на найпопулярніший міжнародний рейс

Перекупники могли забирати до 90 квитків на місяць лише на рейс з Києва до Варшави

«Укрзалізниця» змінила правила продажу квитків на найпопулярніший міжнародний рейс № 67/68 Київ — Варшава — Київ. Тепер їх можна придбати тільки онлайн. Натомість співробітників, які були залучені в схеми перепродажу квитків за «комісію» - звільнили.

Про це повідомили на сайті перевізника.

Зазначається, що перекупники не схотіли втрачати повністю свої доходи, тож перелаштували алгоритми своїх дій на «онлайн-рейки» й розпочали полювання на квитки з повернень.

«Ми здійснили низку «контрольних закупівель» за оголошеннями в мережі, де за «комісію» пропонували знайти квитки на Варшаву. Відслідкували, куди ведуть ниточки, хто здійснював повернення з порушенням встановлених правил. Матеріали передаємо відповідним органам у роботу, але вже швидко й показово очистились від співробітників-порушників, на яких впала підозра. Перекупщики могли вихоплювати до 90 квитків на місяць лише на варшавський рейс», - йдеться у повідомленні.

В «Укрзалізниці» кажуть, що системно «вичищають» акаунти перекупників зі своїх онлайн-систем, але в них «вистачає нахабності» звертатись на гарячу лінію із вимогою терміново відновити їх профілі.

«Свєта — рішаю білети» (наша вже тепер ексспівробітниця), «Віталик – білети на поїзд», і не сподівайтесь, щось знову «порішати». Ваш час закінчився. Наші пасажири очікують чіткості та прозорості від нас, тож жодним «рибкам-прилипалам» не місце поряд із «Укрзалізницею!», - наголосили у компанії.

Там пояснили, що з 28 січня запроваджено ще одне коригування в процес продажів, яке має не залишити шансів спекулянтам і дати можливість пасажирам простіше знаходити квитки.

Так, окрім відкриття продажів рівно за 20 днів до дати поїздки о 08:00, усі квитки, що повертатимуться на конкретну дату, будуть вводитись у систему чітко за один день до дати поїздки між 08:00 та 09:00 ранку.

«Тож, якщо не встигли придбати квиток за 20 днів, тепер не потрібно за ними полювати чи звертатись до «перекупщиків» — можна для термінових справ знайти всі повернуті квитки в цей чіткий часовий проміжок. А квитки, які будуть здаватись день у день, повертатимуться в систему не пізніше, ніж за 30 хв після здачі», - пояснюють в «Укрзалізниці».

Нагадаємо, для українців, які регулярно подорожують залізницею, започаткували програму «Залізні друзі». Відтак кожен кілометр подорожі перетвориться на «обіймашки» від «Укрзалізниці», які можна накопичувати та отримувати за це приємні подарунки.