• Головна
  • Україна
  • Результати «Рамштайну», ситуація з електропостачанням та обстріл Авдіївки: Зеленський розповів про головне за добу

Результати «Рамштайну», ситуація з електропостачанням та обстріл Авдіївки: Зеленський розповів про головне за добу

Президент Зеленський розповів про головне за добу в Україні

Володимир Зеленський взяв участь у роботі другої міністерської зустрічі країн-донорів, МВФ і Світового банку, щоб покращити покриття дефіциту українського бюджету та забезпечити швидку відбудова критичної інфраструктури, житла й соціальних об’єктів, які зруйновані або пошкоджені ударами окупантів.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

За словами глави держави, йдеться про десятки мільярдів доларів для бюджету і Fast Recovery. Але потенціал демократичних країн значно більший, ніж наявні потреби.

Зеленський зазначив, що наразі створюється фінансовий «Рамштайн».

На сьогоднішньому черговому засіданні у форматі оборонного «Рамштайну» обговорювали надання Україні систем протиповітряної й протиракетної оборони. Також є позитивні новини з оборонного «Рамштайну», пов’язані з додатковим посиленням нашої армії сучасною артилерією.

Що зухвалішим і жорстокішим стає російський терор, то очевидніше для світу, що допомога Україні із захистом неба — це одне з найвагоміших гуманітарних завдань для Європи нашого часу. Вірю, що впораємося з цим завданням. І я вдячний тим нашим партнерам, які вже вирішили посилити саме таку підтримку нашої держави — підтримку для ефективного захисту в повітрі.

Володимир Зеленський

Президент також відзначив бійців Повітряних Сил на південному напрямку. Там ЗСУ збили чотири російські ударні гелікоптери і вже понад десять ударних безпілотників іранського виробництва.

В Україні продовжилося відновлення після дводенної російської ракетної атаки, внаслідок якої були пошкоджені енергообʼєкти на території 12 областей та у столиці.

Наразі повністю відновлено технічну можливість постачання електрики в більшості областей. У чотирьох регіонах роботи тривають, ремонти мають завершитися найближчим часом.

Енергетики в деяких містах і районах змушені застосовувати графіки стабілізаційних відключень. Це потрібно виключно для збереження нормальної роботи всієї енергосистеми в таких умовах — в умовах, коли виробництво електрики зменшилося.

І я хочу ще раз подякувати всім нашим людям, які поставилися до цієї ситуації свідомо й роблять свій дуже важливий внесок у гарантування нормальної роботи енергосистеми України. Варто продовжувати розподіляти своє споживання електрики за годинами всієї доби, щоб у пікові години якомога менше використовувати техніку, що потребує значного обсягу електрики.

Володимир Зеленський

Глава держави подякував всім головам областей, мерам міст і головам громад, які суттєво скоротили споживання електрики в комунальній сфері.

Украй важкою залишається ситуація в усіх районах, які межують із передовою. У ніч на 12 жовтня окупанти обстріляли Нікополь Дніпропетровської області з «Градів» і ствольної артилерії. Дуже важке поранення отримала дівчинка 2016 року народження.

Вранці російські терористи із «Градів» обстріляли центральний ринок у Авдіївці Донецької області. Станом на цей час у переліку загиблих — сім людей, 12 поранено.

Українська розвідка, спеціальні служби, правоохоронні органи зʼясовують усі деталі щодо цих та інших російських ударів.

Україна притягне до відповідальності кожного російського вбивцю й ката — від командувачів до рядових, що виконували злочинні накази. Не забудемо, до речі, й про пропагандистів терору. Усі, хто виправдовує російський терор і підбурює агресії, усі, хто закликає до вбивств й заохочує знущання з наших людей, відповідатимуть на рівні з убивцями й катами. Уся російська машина терору має бути знешкоджена. І буде знешкоджена. Дякую всім, хто наближає нашу перемогу! Дякую всім, хто допомагає Україні! Слава Україні!

Володимир Зеленський

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав запровадження санкцій проти Курченка, Лебедєва, Януковича, Дерипаски.